Općina bogata vegetacijom u kojoj obitavaju različite vrste divljači, kao i dugogodišnje iskapanje gline, uz rad i trud zaljubljenika u sportski ribolov koji su bare u Cerovlju i Pazinskim Novakima obogatili ribljim fondom, doveli su do toga da se Općina Cerovlje danas može podičiti odličnim uvjetima za sportski lov i ribolov.

Bajkovit krajolik išaran bijelim seoskim cestama i puteljcima koji se polako pretvaraju u pješačke i biciklističke staze nudi dodatnu ponudu svim onim posjetiteljima koji prirodu žele doživjeti u njenoj punoj veličini.

Prekrasni vidikovci, uključujući i Stari Draguć kao najviši vrh središnje Istre (503m), svaki za sebe pišu svoju povijest, a pogled koji se s njih pruža još nikog nije ostavio ravnodušnim.

U općini se često organiziraju i razni sportski susreti u kojima uglavnom mogu sudjelovati svi koji to žele.

S obzirom da sport i rekreacija nadopunjuju turističku ponudu Općine Cerovlje, želja je u skoroj budućnosti urediti i obilježiti sve pješačke i biciklističke staze, urediti sportsko rekreacijsku zonu te sve ostalo što je potrebno kako bi ponuda bila što bolja i kvalitetnija.

Neki od sportskih turnira:

BOMBA POZITIVNE ENERGIJE: Rekli su nam da će biti fantastično i nisu pretjerali – održan malonogometni turnir u Zajercima!

FOTOGALERIJA IZ CEROVLJA | Remix band i Vigor rasplesali Cerovljanke i Cerovljane, fešta pun pogodak!